Sejak Oktober 2011 Lorna dah start survei barang2 keperluan yang perlu dibeli untuk memasuki rumah baru kelak…al-maklumlah ni 1st time nak masuk rumah sendiri…so agak ralit juga mencari barang2 yg diperlukan…untuk kali ni, Lorna nak share pengalaman Lorna pergi sebuah kedai lampu perhiasan kat Puchong (Bandar Puchong Utama – Jln BPU 6)…sebelah kedai lampu nih berderet kedai2 kayu jati belaka…

Mengikut survei & hasil google Lorna di internet, kedai atas nih, Houses Lightings antara kedai yang jual lampu murah-murah belaka…maka dgn tidak membuang masa, minggu lepas Lorna ambik cuti semata-mata nak gi kedai lampu nih ;p semangat betul…haha…ye arrr, asyik dengar kabor orang cakap murah2, meh nak tengok ngan mata kepala sendiri…dan taraaa….sampai jua kesini…sibaik tak sesat ;p

Gambar atas ni antara lampu-lampu yg dipamerkan…ada lampu perhiasan, lampu siling, lampu luar rumah, lampu tidur, lampu meja…bak kata semua jenis lampu ada laa kat situu haa…jap2 terdongak…jap2 melangut atas…hehe…teruja betul kata ko…kedai ni actually 2 lot sebelah menyebelah…so dah round 1 lot, gi lot sebelah pulok ;p lebih sejam jugak la dalam ni dok pikir punya pikir, bajet punya bajet…

Banyak betul rasanya pilihan dalam ni…memang betul harganya murah & berpatutan…berbaloi rasanya Lorna datang ritu…cadangnya nak beli lampu hiasan, kipas ngan water heater….jom kita layans gambor2 dulu okey!

antara lampu siling yg ada..mintak mahap gambor blur sebab ambik gambar curik2…muahaha…

lampu hiasan jenis gantung2x…maaf yer gmbar blur juga ;p

tengok arr…terdongak2 akak tuh nk pilih lampu ;p

kipas panasonic RM239 sahaja 5 blades with remote…murah kan ;p

yg ini pun RM239, 5 blades with remote, jenama rubine…

Beza antara kedua2 kipas ni pada warranty year sahaja..yg rubine lebih lama warranty yer gitu..Lorna  tengok kat houz depot, harga kipas 2-2 ni RM289 ko..beza RM50 tuh….leh jimat banyak kalau beli kat siniii! :)

antara water heater yg dijual…mahal juga rupanya water heater ni kan…ingatkan RM300 ke bawah..rupanya ambik ko, kebanyakannya range harga di pasaran RM350 ke ats….

Oh yer, sape yg carik downlite, ape jenis bulb ada juga jual kat sini…murah juga rasanya around RM8 ke atas…nak tau lebih lanjut, datang sendiri k, Lorna tak ingat dah harga2 yer…utk pengetahuan semua kedai ni hari isnin tutup yer…kat gambar atassss sekaliii tuh ada tulis hari dan pukul berapa kedai bukak k…no tepon pun ada tuh kalau nak tanya direction ke kedai ke ape ;p

haa ni kaunter bayaran kat Houses Lightings nih…siap ada sistem nombor giliran nak bayor tuh…dah mcm bank pulak kan ;p bagus juga dorang wat camni sebab weekends memang penuh kedai nih, so sambil tunggu nak bayar ikut turn tuh, leh belek2 lagi ape yg ada kat kedai tuh…strategi marketing baekk punyaa ;p

kengkawan perasan tak lampu yg tengah2 ats gambar nih…lampu yg macam ada kelopak tuh…sebenarnya dari tahun lepas nak tengok dari dekat lampu nih..sebab lampu tu sebenarnya 2 in 1…dia boleh jadi kipas dan juga lampu serentak tau…ni utk info sesape yg lum tahu laa….rasanya ramai dah tahu kan…hehe…menarik juga…tapi bila pk2…tak jadi pulak nak beli…haha…

So hari tu Lorna just beli lampu luar rumah ngan lampu hiasan tuk bilik tido dulu…kipas dll tu akan beli kemudian, dtg lagi ngan hubby plak nanti :) andai sesape yang tengah mencari2 lampu2 yang murah, Lorna amat rekemen datang ke Houses Lightings Puchong ni k…kalau beli banyak, jangan lupe untuk tawar-menawar ;p ehehe…taukei Houses Lightings, saya promote baikk punya nih…bagi saya diskaun manyak2 yaaa…haha…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
izzlorna kenangan, sharing is caring Leave a comment
2

Comments:

  1. izah says:

    saya nak tanya kipas mcm bunga kembang ,, lampu d tgh2 :D :D

Leave a Reply